O Klánovickém lese se rozhodne až po volbách

Pražské zastupitelstvo se nezabývalo Klánovickým lesem, o jeho osudu rozhodnou až noví zastupitelé.
 
Zastupitelstvo hlavního města Prahy se ve čtvrtek 16. září odmítlo zabývat navrženou změnou územního plánu v Klánovicích. V plánu je totiž doposud zakreslen golfový areál, místní občané se ale v místním referendu z loňského listopadu většinově vyslovili pro zachování celistvosti lesa, když se proti záměru společnosti Forest Golf Resort Praha vyslovilo 82 % hlasujících.

Návrh na zařazení bodu, který byl původně na program zařazen, ale Rada hlavního města Prahy jej vyřadila, podal bývalý radní pro oblast životního prostředí Petr Štěpánek (SZ). S výjimkou ODS se k němu připojili zástupci všech ostatních politických stran, tedy ČSSD, KSČM, SZ a SNK ED. Z opozičních zastupitelů byla nepřítomna jen bývalá náměstkyně primátora, zvolená za SNK ED, Markéta Reedová, která nyní kandiduje za VV. Celkové hlasování skončilo poměrem 26 pro a 15 proti, přičemž 23 zastupitelů se hlasování zdrželo.

Z ODS se proti zařazení bodu vyslovilo oněch patnáct zastupitelů, včetně náměstka Pavla Klegy, kandidujícího v čele kandidátky volebního obvodu VII., zahrnujícího právě i dotčené Klánovice a Újezd nad Lesy. Další zastupitelé ODS se hlasování zdrželi, čtyři nebyli přítomni. Radní pro oblast životního prostředí Vladislav Mareček (ODS) hlasování zastupitelů ODS odůvodnil tím, že o případné změně v územním plánu by mělo rozhodnout až zastupitelstvo vzešlé z říjnových voleb. Tak se také zřejmě stane.

(ac)