Hledá se 3000 statečných pro demokracii

„Vývoj posledních třiceti let zklamal mnoho lidí a zanechal v nich pocit
nespravedlnosti.
Je těžké myslet si, že budou volit demokracii, když
nevidí její výhody ve svých životech.
Nic ale není ztraceno.
V naší zemi
dřímá velká síla: vy.
Jenom vy můžete své sousedy přesvědčit, že se
věci dají změnit.

Hledáme proto 3000 statečných!

Co nás spojuje?

  • Slušnost
    Musíme na sebe být slušní a mluvit spolu. Svět není černobílý, každý máme svůj kus pravdy. Jsme sousedé v naší krásné zemi, nesmíme se jen rozdělovat a hádat.
     
  • Spravedlnost
    Pravidla jsou pro všechny. Nikdo není nad právem, ani úředník, ani miliardář, premiér nebo prezident. Je třeba, aby profesionální úřady fungovaly bez leváren, odklánění dotací a plýtvání. 
  • Úcta
    Úctu si zaslouží každý, opravdu každý, i když nemá nic na kontě a konexe. Třeba senioři nebo rodiny a každý, kdo žije od výplaty k výplatě anebo od důchodu k důchodu. 
  • Důvěra
    Třicet let po revoluci je čas, abychom začali víc věřit. Jeden druhému i sami sobě. Třeba tím, že za sebe nenecháme úplně ve všem rozhodovat stát, že převezmeme odpovědnost za další vývoj naší společné země. 
  • Budoucnost
    Nedíváme se do minulosti a nebojujeme s jejími duchy, kteří tu otravují vzduch. Tvoříme budoucnost a chceme žít v zemi, která ve vlaku dopředu nabízí místa všem, nejen bohatým a těm, kdo v tom umí chodit. 
  • Odvaha
    Víme, že ideální svět neexistuje. Ale můžeme bojovat, abychom se mu co nejvíc přiblížili. Pár set lidí umožnilo změnu v Praze. Pár tisíc lidí, kteří si udělají čas, to dokáže v celé naší zemi, v celé České republice“

PŘIDÁTE SE? ZDE!

Jan Čižinský, PRAHA SOBĚ