Hledání chybějící ingredience

Ve volebním letáku ČSSD jsme se dnes dočetli, že sehrané duo Slezák – Saitz stojí prakticky za všemi úspěchy Újezda. A že se toho v tomto období povedlo mnoho. Rozšířila se místa ve školkách, atd atd.

A já se jen ptám, co byla ta chybějící ingredience v minulém volebním období, kdy byli pánové Slezák a Saitz  také u moci, že se jim naopak zas tolik nevedlo?

ČSSD získala dva zastupitele v roce 2010 stejně jako v roce 2006. Úřad měl stejného tajemníka z ČSSD pana Saitze, který je tajemníkem snad ještě z dob opoziční smlovy.
Přesto byla výsledkem fungování této radnice podle receptu ve volebním letáku ČSSD (starosta získává peníze a připravuje nápady) v roce 2010 jen veiká deziluze voličů, obměna  40% zatupitelů, problematický Polyfunkční dům, nedostatek míst ve školkách a přepady kanalizace do rezervace ( sice protizákonné, nicméně zbudované pod dohledem tehdejšího úřadu). 

Nebyly touto chybějící ingrediencí  náhodou ony v materiálu tolik nenáviděné tabulky, zavádějící plánování, pravidelné vyhodnocování, zprácování demografického průzkumu odhalující slabiny tehdejšího přístupu ve školství a  celková snaha profesionalizaci a otevření fungování úřadu?

Myslím, že bagatelizováním aspektu kvalitního řízení a veřejné kontroly (zveřejňování smluv, nahrávky ze zastupitelstva dostupné občanům, kvalitní výběrová řízení) si tým ČSSD bezděky podřezává větev, na které se jí podařilo v tomto volebním období růst,  podílet se na prospěchu obce a neškodit (viz již zmíněná mementa minulých let: kanalizace do lesa, Polyfunkční dům, ne vždy zcela koncepční rozvoj infrastruktury, možná by šlo přidat i vybudování přístavby školy bez vyřešení likvidace dešťové vody, což způsobilo podmáčení a postupnou smrt vegetace parku, jenž musel být nedávno poměrně nákladně obnoven  …).

Naši 3 zastupitelé za Otevřený Újezd vždy odbornost, plánování a kompetentní otevřenou komunikaci s veřejností a spolupráci neúnavně prosazovali, i přes veliký odpor reprezentantů dřívějšího střihu vedení obce.
Michael Hartman, Otevřený Újezd, zastupitel