Otevřený Újezd a TOP 09 vytvořily spojení k dojednání koalice do zastupitelstva Městské části Praha 21. Partneři jednají ve shodě a nabízejí vítězi voleb ANO 2011 možnost stabilní většinové koalice za prosazení pozitivních změn a očistu místní politiky.

Praha, 16.10.2014, Tisková zpráva.

Volební strany Otevřený Újezd a TOP 09 se dohodly na spojení sil k zajištění  efektivity a transparentnosti Úřadu MČ Praha 21.  

Cílem spojení Otevřeného Újezda a TOP 09 je nabídnout vítězi voleb, straně ANO 2011, spolehlivého partnera s 5 zastupitelskými mandáty k vytvoření pohodlné většiny 10 mandátů z celkem 17 zastupitelských křesel.

Dle názoru Otevřeného Újezda (celkem 3 mandáty) a TOP 09 (2 mandáty) je pro budoucí rozvoj MČ Praha 21 tato koalice nejprospěšnější  a také z hlediska shody volebních programů nejlogičtější.

Za nastalé situace pro nás neexistuje jiný partner než Otevřený Újezd. Po čtyřech letech zkušeností ve vedení obce si nedokážeme představit, že se něco zlepší, aniž by se změnil Úřad MČ Praha 21. Na tom se však minulá koalice nedokázala shodnout. A nemusí se to podařit ani nyní, pokud bude u moci ODS, která stála u zrodu současného prostředí”, říká lídr strany TOP 09 a místostarostka MČ Praha 21 Karla Jakob Čechová.

Při osobním jednání se zástupci hnutí ANO 2011 jsme se přesvědčili, že přichází nová mladší generace, která se začíná o obec zajímat a chce jí pomoci. Jsme tomu rádi. Chceme jim pomoci, aby nezapadli do stejných ’pastí’ jako my”, doplňuje  Pavel Roušar, lídr kandidátky Otevřeného Újezda a starosta MČ Praha 21, který hned od začátku volebního období čelil pravidelným útokům a obstrukcím.

Jsme rádi, že v celé atmosféře lží a pomluv ze strany starých struktur,  a jimi podporovaných obecních kverulantů,  jsme vůbec obhájili svou pozici. Mnozí lidé dnes vůbec nevědí, co je pravda a co je lež. S pěti mandáty ANO 2011 má Újezd mnohem větší šanci na reálnou změnu”, dodává.

Pro návrh složení orgánů samosprávy, rady a výborů zastupitelstva, respektuje Otevřený Újezd a TOP 09 volební stranu ANO 2011 jako vítěze voleb a nabízí využití pozitivních zkušeností získaných při praktické správě městské části.

Současně se připojujeme k vizi neodmítání žádného partnera napříč politickým spektrem, který je ochoten přinášet na komunální úrovni dobré nápady a nabízet pozitivní práci pro obec.


Otevřený Újezd a TOP 09 MČ Praha 21

Otevřený Újezd i TOP 09, začali působit v zastupitelstvu MČ Praha 21 od roku  2010 jako reakce na neutěšený stav místní samosprávy. TOP 09 je místní organizací strany TOP 09. Otevřený Újezd je volební strana Strany zelených
a nezávislých kandidátů názorově blízkých Spolku pro Trvalý Rozvoj a
Okrašlování Městské části Praha 21.

Kontakty:  
Otevřený Újezd, Praha 21, Pavel Roušar,  
mail: [email protected],
web: www.otevreny-ujezd.cz

TOP 09, Karla Jakob Čechová, TOP 09 Praha 21:
mail:  [email protected]