Pražská koalice opět ve složení ANO – ČSSD – Trojkoalice

Tisková zpráva Strany zelených Praha

28. 4. 2016


Klub Trojkoalice (Strana zelených, KDU ČSL a STAN) na dnešním jednání podepsal koaliční smlouvu s hnutím ANO a ČSSD a obnovujeme tímto fungování koalice. Straně zelených se podařilo prosadit 5 nových zásadních programových bodů, které mají ambici posunout hlavní město Prahu směrem k moderním metropolím, které myslí na fungující bytovou politiku či na podporu umění spojeného s investicemi hlavního města Prahy.

Náměstkyní primátorky nominovanou Stranou zelených je Petra Kolínská, která se bude zabývat územním plánováním. „Zaměřím se na to, aby se územní plánování stalo srozumitelné pro širokou veřejnost. Aby informace o navrhovaných změnách v území byly dostupné na jednom místě včas a ve srozumitelné formě,“ říká Petra Kolínská.

„V souladu s programovým prohlášením se zaměřím na revitalizaci zanedbaných okolí stanic metra a obnovy nevyužitých území, mezi které patří Nákladové nádraží Žižkov, Palmovky či oblast Holešovice Bubny. Důležité pro mne je, aby rozhodnutí, která svým dosahem překračují volební období, nebyla činěna s převahou jednoho hlasu. To se týká zejména přípravy nového územního plánu a schválení strategického plánu,“ doplňuje Petra Kolínská.

Novým předsedou dopravního výboru bude předseda Strany zelených Matěj Stropnický, předsedou výboru pro legislativu a veřejnou správu bude nově předseda Strany zelených v Praze Ondřej Mirovský.

„Pevně doufám, že obnova koalice povede k vyšší stabilitě vedení hlavního města Prahy a také bude konečně prostor pro strategické a koncepční rozhodování o budoucnosti Prahy. Programově jsme jako Strana zelených dosáhli maxima. Podpora rozvoje veřejné dopravy, fungující sociálně bytová politika, zeleň místo betonu a transparentní rozhodování, to jsou naše hlavní programové priority,“
říká Ondřej Mirovský.

http://praha.zeleni.cz/restart-prazske-koalice-s-namestkyni-petrou-kolinskou/