Sloupek zastupitele v Újezdském zpravodaji 5/2022

Obdivuji starostku sousedních Klánovic (Piráti), jakým způsobem zvládá jejich městská část ukrajinskou krizi. Během několika dní vyrostla na dvoře za tělocvičnou kontejnerová škola pro ukrajinské děti!
Skvělé, blahopřejeme! Situaci znám a vím, že se tak rozhodně nestalo samo. Obrovské úsilí řady občanů, obrovské nasazení a koordinace. A také vím, že se na této aktivitě podílela i řada našich občanů. Moc děkuji všem! Je vidět, že k realizaci skvělých věcí není potřeba ani velké množství úředníků, ani řada uvolněných místostarostů. Ještě jednou, klobouk dolů!
Před řadou měsíců jsem intervenoval na zastupitelstvu, aby byla co nejrychleji opravená horolezecká stěna ve škole. Stále dle mých informací není. Naprosto nezvládnutá oprava tělocvičny způsobila uzavření stěny.
Nebylo lepší rekonstrukci dobře připravit a naplánovat? Včetně horolezecké stěny? Že za to radnice nemůže? Výmluvy! Stačilo mít projekt a realizovat současně.
S plánovanou opravou zdravotního střediska to také nevidím růžově. Bude drahá a komplikovaná. Opravovat za provozu je mnohem dražší a rizikovější. Plán postavit velké zdravotní středisko, dočasně přestěhovat ordinace a pak zrekonstruovat, byl lepší.
Současné vedení (ODS+ANO) rozpracovaný projekt zdravotního střediska na Blatově ale zastavilo. Nezbývá, než objekt střediska opravovat za pochodu. Bude to drahé? Ano. Bude to obtěžující? Ano. Mohlo se to udělat lépe? Ano, mohlo. Ale dost stížností. Také jsme mohli mít na Rohožníku bazén, co ve volbách slibovalo ANO 🙂